Japonské dny v Humpolci

Na akci „Japonské dny v Humpolci“ se v pondělí 1. 7. 2024 prezentoval i oddíl tradičního KARATE z TJ Jiskra Humpolec. Tato událost, která se v Humpolci konala poprvé, představila návštěvníkům japonskou kulturu, poezii haiku, deskové hry, meditaci a bojová umění. Od tří hodin odpoledne byla k vidění ukázka oddílu karate, která v krásném prostředí muzejní zahrady přilákala pozornost návštěvníků všech věkových kategorií.

Karatisté předvedli sérii dynamických a precizně provedených technik, včetně kata, což jsou předem stanovené sekvence pohybů, a kumite, tedy bojových simulací. Publikum mohlo obdivovat nejen technickou zdatnost a fyzickou kondici účastníků, ale také disciplínu a soustředění, které jsou neodmyslitelnou součástí tohoto bojového umění.

Jedním z vrcholů ukázky bylo vystoupení juniorů, kteří svým elánem a odhodláním dokázali, že karate není jen o fyzické síle, ale také o osobním růstu a sebekázni. Diváci měli možnost seznámit se s historií a filozofií karate, což přispělo k lepšímu pochopení tohoto ušlechtilého bojového umění.

Tato akce nejenže obohatila kulturní život Humpolce, ale také inspirovala mnoho přítomných k tomu, aby se o karate začali zajímat více do hloubky. Ukázky karate tak byly nejen atraktivním zpestřením dne, ale i cenným přínosem pro místní komunitu.

Děkujeme Radkovi, Vojtovi, Fandovi, Štěpánovi a Lucce za ochotu, odvahu a čas věnovaný reprezentaci oddílu tradičního KARATE humpolecké veřejnosti na této akci.

Fotky naleznete v galerii.