Humpolečtí karatisté zazářili na Mistrovství ČR

Dne 13.11. proběhlo v Bystřici pod Hostýnem pod záštitou ČTKA (Česká aliance tradičního karate) Mistrovství České republiky. Téměř stovka cvičenců z celé ČR přijela závodit v disciplínách Kata (tradiční formy) a Kumite (zápas). Humpolecký oddíl TJ Jiskra Humpolec byl na mistrovství reprezentován 5 cvičenci: Vojtěchem a Františkem Kučerou, Petrem a Štěpánem Šimůnkovými a Milanem Vodehnalem. Navzdory silné konkurenci se naši cvičenci dokázali prosadit, a tak ve 4 různých kategoriích vybojovat celkem 6 medailí, z toho 4 zlaté a 2 stříbrné, čímž se ze všech našich závodníků stali Mistři či Vícemistři České republiky!
V kategorii Kata-senioři-mírně pokročilí 2. místo obsadil Petr Šimůnek a 1. místo vybojoval Milan Vodehnal, nyní Mistr České republiky! František Kučera získal 1. místo v kategorii Kata-kadeti, rovněž se stal Mistrem České republiky a Vojtěch Kučera obsadil druhou příčku v kategorii Kata-senioři-pokročilí. Štěpán Šimůnek zvítězil ve své kategorii jak v Kata, tak v Kumite, čímž si vydobyl rovnou 2 zlaté medaile a stal se tak dvojnásobným Mistrem České republiky!
Humpolecký oddíl má již letitou tradici ve městě Humpolec a závodů se účastní pravidelně. Zde je však nutné podotknout, že cvičením tradičního karate může člověk nejen závodit, ale především tím rozvíjí sám sebe, a to jak po stránce psychické, tak po stránce fyzické. Učí se jak respektu k druhým, tak také jak odpovídat na násilí jednou z nejefektivnějších forem sebeobrany.

Text: Vojtěch Kučera