Wratislavia cup – 9.3.2024

V polské Wratislavi  se 9.3 2024 konal další ročník Wratislavia cupu.

Téměř 700 závodníků z Polska, České republiky, Německa, Itálie, Makedonie, Brazílie, Peru a Uruguaye závodilo v kategoriích kata a kumite.

Závodilo se na 6 tatami, přesto poslední kategorie začínaly cvičit až kolem 20 hod večer, což bylo pro závodníky vyčerpávající. Téměř 30 závodníků z České aliance tradičního karate-do posílili 4 borci z Humpolce.

Milan Vodehnal vybojoval ve své kategorii zlato.Ani Vojta a Fanda Kučerovi se v soubojích s mistry světa a Evropy neztratili a podali výborné výkony, ale na stupně vítězů to nestačilo.

Na závěr byl ještě Štěpánovi Šimůnkovi díky chybě pořadatelů upřen postup do dalšího kola v kumite což zanechalo trpkou pachuť.

Je třeba zmínit i Petra Šimůnka, který obě 4hodinové cesty tam i zpět odřídil a během závodů pořizoval fotografický materiál.

Při této příležitosti se konaly i dvě lekce sensei Carriona, v pátek na použití základních principů v kata, konkrétně Kitei a v neděli opět základní principy, aplikované do kumite. Těch se účastnil náš trenér Radek Štěrba

Více fotek v galerii