Karate Humpolec – úspěch na Mistrovství ČR 2023

V neděli 26.11 2023 se v Prostějově konalo Mistrovství České republiky v tradičním karate. Akci pořádala Česká Aliance Tradičního Karate a zúčastnilo se jí téměř 100 karatistů.

 Z našeho oddílu se na tuto akci vypravilo 5 zkušených borců. 

Na začátku proběhlo předání diplomů za úspěšně složené zkoušky v letošním roce. Mezi oceněnými byl i náš trenér Vojtěch Kučera, který úspěšně složil zkoušky na 1.Dan na jaře tohoto roku. 

Závody začínaly seniorskými kategoriemi. V nich Vojtěch Kučera (1.dan) získal zlato a titul Mistr České republiky v KATA.  

Milan Vodehnal  (6.kyu) doplatil na nižší obsazenost jeho kategorie, která byla sloučena se seniory, a tím pádem musel bojovat s pokročilými. Přesto podal výborný výkon a v konkurenci černých a hnědých pásů se náš „zelenáč“ rozhodně neztratil.

Nejmladší zástupce Karate Humpolec Miloš Brothánek (8.kyu) bojoval srdnatě, bohužel na medaili to nestačilo.

V kategorii Kadeti se o medaile poprali další dva zástupci našeho oddílu. Nakonec v disciplíně KATA zvítězil a mistrem ČR se stal František Kučera (3.kyu). Na Štěpána Šimůnka (3.kyu) “zbylo” stříbro. Stříbro vybojoval Štěpán i v disciplíně KUMITE.

Celkem jsme si tedy ze závodů přivezli do Humpolce dva tituly Mistr České republiky a dva tituly Vicemistr České republiky.

Všichni tito borci se již delší dobu pohybují na špičce a z národních i mezinárodních závodů pravidelně vozí medaile a vzorně tak reprezentují jak oddíl tradičního karate TJ Jiskra Humpolec, tak i samotné město Humpolec.

Vice fotek naleznete v galerii zde.